Arbeidsongeschikt verzekering

Wanneer je als ondernemer arbeidsongeschikt raakt, kan dat grote gevolgen hebben. Niet alleen voor je onderneming, maar ook voor je privésituatie. Want wanneer je niet kunt werken, zal je ook minder of helemaal geen inkomsten uit je onderneming halen. Daarom is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. Arbeidsongeschikt verzekering aanvragen en meer hierover vertellen we je graag.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers en zelfstandig ondernemers met personeel - die meestal wordt afgekort naar AOV - is er in verschillende vormen:

1. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor startende ondernemers
Heb je een inkomen tot € 50.000 per jaar? Dan is dit de meest goedkope AOV voor jou. Je kunt met deze AOV al een uitkering krijgen vanaf twee weken arbeidsongeschiktheid. De dekking is beperkte tijd geldig, namelijk tot twee of vijf jaar.
2. De meest gekozen arbeidsongeschiktheidsverzekering
Veel ondernemers met een redelijk stabiel inkomen kiezen voor een AOV met ruime dekking en lange uitkeringsduur. Stel de AOV op maat samen. In totaal kun je tot 90% van je inkomen verzekeren.
3. De flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekering
Wil je op elk moment je AOV kunnen aanpassen? Bijvoorbeeld omdat je inkomen jaarlijks varieert? Met de flexibele AOV kun je dagelijks het verzekerde bedrag aanpassen en zo je premie verlagen of verhogen.
4. De arbeidsongeschiktheidsverzekering met zorgverzekering
Wil je naast een AOV ook een zorgverzekering afsluiten? Dan krijg je met deze gecombineerde AOV korting op allebei. Je krijgt daarnaast alle behandelingen van een fysiotherapeut vergoed.

AOV berekenen

Welke arbeidsongeschikt verzekering in jouw geval de beste is? Daarvoor is het handig om eerst een berekening van je premie te maken. Zo weet je precies welke vorm van AOV het beste bij jouw situatie past. De premie van je AOV is onder andere afhankelijk van de geldigheid van de dekking, de uitkeringsduur en de flexibiliteit van je verzekering. Premie AOV berekenen.

AOV online afsluiten

Bij ons kun je een AOV online afsluiten. Daarbij werken we op basis van execution only. Dat wil zeggen dat je de AOV online afsluit zonder advies van de tussenpersoon. Wij maken alleen een premievergelijking voor je, zodat je kunt kiezen uit AOV’s van een goede AOV-verzekeraar, namelijk de AOV van de Amersfoortse. Wil je liever wel advies bij het afsluiten van je arbeidsongeschikt verzekering? Neem dan contact met ons op.
 

Bereken uw premie

Bereken

Schade melden

Schade formulier

Alle verzekeringen

Overzicht