Autoverzekering

Voor zowel bedrijfsmatig als particulier gebruik, kan je via deze weg snel en simpel een premie berekenen voor een autoverzekeringen maar hem ook meteen afsluiten. In onze vergelijk zitten veel verzekeraars, maar er zijn er natuurlijk meer. Bel ons tijdens kantooruren om samen de aanvraag door te nemen.
 
Welke dekking kan ik het beste nemen en welke zijn er?
Er zijn globaal gezien drie soorten autoverzekeringen:
1) WA: De wettelijke verplichte aansprakelijkheidsverzekering
2) WA en Beperkt casco (of WA+ of WA minicasco): Hetzelfde als optie 1 inclusief diefstal-, brand-, ruit-, aanrijdingen met dieren en (poging tot) inbraakschade (deze dekking kan per verzekeraar op een enkel gebied afwijken
3) WA en Volledig casco (all-risk): Hetzelfde als optie 2 inclusief alle andere schade die plotseling aan het voertuig wordt toegebracht (all-riskverzekering)
 
Wanneer wel en wanneer niet je auto "all-risk" verzekeren?
Iedereen stelt zich wel eens de vraag, betaal ik nu niet te veel premie voor mijn, in tussen paar jaar oude, auto.
In de praktijk gaat het zo, iedereen moet naar zijn eigen portemonnee kijken. Kun je het jezelf veroorloven om de auto total-loss te rijden? De meeste mensen niet.
Mocht u in de situatie zijn dat u zelf (bijvoorbeeld dmv spaargeld) een nieuwe auto aan kan schaffen, dan pas wordt de all-risk verzekering overbodig.
Mocht u niet in deze situatie verkeren dan zal ieder voor zich na moeten gaan of het betalen van de "meerpremie" van de volledigcasco-dekking opweegt tegen de maximale uitkering die je krijgt van de verzekeraar (dagwaarde van de auto -/- het eigen risico).

Voorbeeld:
WA-volledig casco premie per jaar bedraagt 1000 euro
WA-beperkt casco premie per jaar bedraagt 600 euro
Verschil in premie bedraagt 400 euro per jaar
Eigen risico 150 euro

Om voor uzelf na te gaan wat de maximale uitkering is kunt u het beste naar een autogarage gaan en daar de dagwaarde van uw auto opvragen. Hiervan haalt u het eigen risico af en u houdt de maximale uitkering over.

Bij navraag blijkt de dagwaarde van de auto 4000 euro waard te zijn.
Bij schade zal er maximaal 3850 euro (4000 -/- 150) worden uitgekeerd.

U moet zelf dus nagaan of u jaarlijks 400 euro wenst te betalen voor een eventuele vergoeding van 3850 euro.
Één jaar later is de dagwaarde van de auto nog maar 3000 euro, de maximale uitkering wordt dan ineens 2850 euro. Dan zult u weer moeten kijken of het verstandig is om de auto nog all-risk te verzekeren.

Heeft u een auto in Spanje met Spaans kenteken? Ook dan kunnen wij u helpen met een autoverzekering, neem contact met ons op.

Bereken uw premie

Bereken

Schade melden

Schade formulier

Alle verzekeringen

Overzicht