Bestelautoverzekering

Voor zowel bedrijfsmatig als particulier gebruik, kan je via deze weg snel en simpel een bestelautoverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Heb je voor je bedrijf 6 voertuigen (personen-/bestel-/vrachtauto) of meer, neem dan contact met ons op om dit te bespreken. Het kan dan zijn dat je in aanmerking komt voor een eigen collectieve regeling.
 
Welke dekking kan ik het beste nemen en welke zijn er?
Er zijn globaal gezien drie soorten dekkingen:
1) WA: De wettelijke verplichte aansprakelijkheidsverzekering
2) WA en Beperkt casco (of WA+ of WA minicasco): Hetzelfde als optie 1 inclusief diefstal-, brand-, ruit-, aanrijdingen met dieren en (poging tot) inbraakschade (deze dekking kan per verzekeraar op een enkel gebied afwijken
3) WA en Volledig casco (all-risk): Hetzelfde als optie 2 inclusief alle andere schade die plotseling aan het voertuig wordt toegebracht (all-riskverzekering)
 
Wanneer wel en wanneer niet je auto "all-risk" verzekeren?
Iedereen stelt zich wel eens de vraag, betaal ik nu niet te veel premie voor mijn, in tussen paar jaar oude, auto.
In de praktijk gaat het zo, iedereen moet naar zijn eigen portemonnee kijken. Kun je het jezelf veroorloven om de auto total-loss te rijden? De meeste mensen niet.
Mocht u in de situatie zijn dat u zelf (bijvoorbeeld dmv spaargeld) een nieuwe auto aan kan schaffen, dan pas wordt de all-risk verzekering overbodig.
Mocht u niet in deze situatie verkeren dan zal ieder voor zich na moeten gaan of het betalen van de "meerpremie" van de volledigcasco-dekking opweegt tegen de maximale uitkering die je krijgt van de verzekeraar (dagwaarde van de auto -/- het eigen risico). Kun je de BTW verrekenen, houdt hiermee bij de berekening dan rekening.

Bereken uw premie

Bereken

Schade melden

Schade formulier

Alle verzekeringen

Overzicht