Bromfietsverzekering

Een brommer gekocht? Ga er verstandig mee om en sluit een goede verzekering af.

Helaas is het zo dat men voor bromfietsen vaak de eerste de beste verzekeraar kiest om het risico onder te brengen. Dat is jammer omdat er veilige, betrouwbare maatschappijen zijn met goede voorwaarden en een stabiel premiebeleid. Al nieuwsgierig? Maak hieronder een berekening of sluit direct een verzekering af.

Naast een WA-verzekering kunt u uw bromfiets ook extra verzekeren. Denk dan aan dekking bij diefstal of zelfs een allriskverzekering. In de meeste gevallen adviseren wij u echter om de bromfiets enkel WA te verzekeren. De premie van de andere dekkingsvormen is vaak dusdanig hoog dat dit u financieel niets oplevert. De kosten die u mogelijk maakt bij een schade die de WA-verzekering niet dekt, zijn namelijk weg te strepen met de hoge premies in de periode voor de schade.

Je hoort vaak dat jongeren de bromfiets op naam van hun ouders verzekeren. Vele vergeten dan echter de jongere als regelmatige bestuurder (de gene die de bromfiets het meest gebruikt) op te geven en dit is fraude plegen. Naast dat het als fraude gezien wordt, kan het ook zo zijn dat de jongere onverzekerd rondrijdt. Het verzekeren van een bromfietsbestuurder gaat namelijk per leeftijdscategorie. De beste oplossing? Vanaf het begin een verzekering op je eigen naam afsluiten. Je begint dan direct met het opbouwen van schadevrije jaren. Qua kosten scheelt het nauwelijks iets of je regelmatige bestuurder of eigenaar bent, vooral niet op de lange termijn. Daarnaast bestaan er speciale tarieven voor jongeren.

Bereken uw premie

Bereken

Schade melden

Schade formulier

Alle verzekeringen

Overzicht