Fiets verzekeren

Je fiets verzekeren kan middels een basisverzekering. Dan is je fiets verzekerd tegen diefstal. Je kunt je fiets ook verzekeren tegen schade, rechtsbijstand en ongevallen. In dat geval kies je voor een complete dekking. Ook accessoires aan je fiets, zoals een fietsbel, boodschappentas of fietspomp, zijn dan meeverzekerd. Nederland telt nog steeds veel meer fietsen dan mensen, en fietsendiefstal komt regelmatig voor. Je fiets verzekeren tegen diefstal is daarom in elk geval aan te raden.

Fietsverzekering vergelijken

Wat is nu de beste fietsverzekering in jouw geval? Daarvoor is fietsverzekering vergelijken handig. De ene fietsverzekering dekt schade aan je fiets, de andere fietsverzekering dekt diefstal. Maar je fiets verzekeren tegen zowel schade als diefstal kan ook. Zodra je voor jezelf helder hebt waartegen je jouw fiets wilt verzekeren kun je online fietsverzekeringen vergelijken. Als Digitale Tussenpersoon kunnen wij fietsverzekering vergelijken ook voor je uitvoeren. Zo bereik je ons.

Fietsverzekering afsluiten

Een fietsverzekering afsluiten zorgt ervoor dat je iedere dag zorgeloos wegfietst. Wordt je fiets gestolen? Of raakt je fiets door een ongeval of andere oorzaak beschadigd? Met een fietsverzekering loop je geen financieel risico. Van je verzekeraar krijg je het schadebedrag uitgekeerd of je krijgt een nieuwe fiets. Dat is afhankelijk van de situatie en je dekking. Een fietsverzekering afsluiten kan op verschillende manieren:

Eenmalig fiets verzekeren

Eenmalig fiets verzekeren wordt regelmatig gedaan na de aanschaf van een nieuwe fiets. Een nieuwe fiets is namelijk gevoeliger voor diefstal. Een eenmalige fietsverzekering is dan ook vaak een fietsverzekering tegen diefstal. Deze verzekering kun je afsluiten voor een periode van twee of drie jaar.

Doorlopende fietsverzekering

Een doorlopende fietsverzekering is populair bij kostbare fietsen, zoals racefietsen, mountainbikes en e-bikes of elektrische fietsen. Wanneer er aan deze fietsen iets kapotgaat, is reparatie vaak niet goedkoop. De kans op kapotte onderdelen is daarnaast een stuk groter bij deze fietsen. Niet voor niets is een doorlopende fietsverzekering vaak een verzekering tegen schade.

Direct een fietsverzekering afsluiten.

Welke fiets verzekeren?

Regelmatig stellen klanten ons de vraag welke fiets verzekeren het beste is? In principe kun je iedere fiets verzekeren. Je kunt een nieuwe fiets verzekeren, maar ook een tweedehands fiets verzekeren. Daarnaast zijn er aparte verzekeringen voor elektrische fietsen, racefietsen en speciale fietsen, zoals ligfietsen en tandems of bromfietsen. De verzekeraar zal eerst de waarde van je fiets willen weten. In geval van een nieuwe fiets is de waarde de aanschafprijs, bij een tweedehands fiets zal de verzekeraar in de meeste gevallen eerst een taxatie willen.

Fietsverzekering premie

De fietsverzekering premie is afhankelijk van de getaxeerde waarde of aanschafprijs van de fiets, maar ook van de regio waar je woont. In de randstad lopen fietseigenaren nu eenmaal wat meer risico op diefstal of beschadiging. Meer weten? Laat ons de fietsverzekering premie voor je berekenen.

Bereken uw premie

Bereken

Schade melden

Schade formulier

Alle verzekeringen

Overzicht