Studentenpolis

Tijdens je studie hou je je met van alles bezig. Je verzekeringen zijn echter iets waar je het liefst geen omkijken naar hebt. Zorg daarom dat je alles in een keer goed verzekerd!

Zorgverzekering
Als inwoner van Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Waar je je wel en niet tegen moet verzekeren, is per persoon en per situatie verschillend.
Wij werken samen met enkele verzekeringsmaatschappijen die diverse kortingen aan studenten geven. Wil je een advies op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Een algemene tip: Ben je kerngezond en heb je altijd wel 500 euro extra achter de hand? Neem een hoger eigen risico dan hetgeen verplicht is. Stel dat je een jaar lang geen aanspraak op je verzekering  hoeft te doen, dan bespaar je ongeveer 250 euro per jaar. Daar kun je heel wat leuke dingen mee doen!

Inboedelverzekering
Ga je weg bij je ouders en op kamers wonen? Dan is het raadzaam je te verzekeren. Als student heb je een laptop, smartphone en andere waardevolle spullen. Een inboedelverzekering dekt schade aan de spullen in jouw kamer. Schade aan de inboedel kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door inbraak of brand. Dit kan al vanaf een paar euro per maand. De moeite waard om te verzekeren!
In sommige gevallen heeft de huisbaas al een inboedelverzekering afgesloten. Vraag dit na, want dubbel verzekeren is onnodig geld uitgeven.

Reisverzekering
Na alle tentamens even ontspannen? Backpacken? Of stage lopen in het buitenland? Dan moet je goed verzekerd zijn! In je studententijd is het belangrijk dat je geen onnodig geld uitgeeft. Bij een reisverzekering kun je kiezen uit een af- of doorlopende reisverzekering. Welke het beste bij jou past hangt onder andere af van hoe lang en hoe vaak je naar het buitenland gaat. Wil je weten welke verzekeringsvorm het beste bij jou past? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Liever zelf het een en ander uitzoeken? Kijk eens op www.reisaflopend.nl of www.reisdoorlopend.nl.

Autoverzekering
In het bezit van een auto? Dan is een autoverzekering verplicht! Je hoort vaak dat jongeren de auto op naam van hun ouders verzekeren. Vele vergeten dan echter de jongere als regelmatige bestuurder (de gene die de auto het meest gebruikt) op te geven en dit is fraude plegen. De beste oplossing? Vanaf het begin een verzekering op je eigen naam afsluiten. Je begint dan direct met het opbouwen van schadevrije jaren. Qua kosten scheelt het nauwelijks iets of je regelmatige bestuurder of eigenaar bent, vooral niet op de lange termijn.
Daarnaast bestaan er speciale tarieven voor studenten.

Binnen een autoverzekering heb je nog de keuze welke dekking je neemt.
Er zijn globaal gezien drie soorten autoverzekeringen:
   1) WA: De wettelijke verplichte aansprakelijkheidsverzekering
   2) WA en Beperkt casco (of WA+ of WA minicasco): Hetzelfde als optie 1 inclusief diefstal-, brand-, ruit-, aanrijdingen met dieren en (poging tot) inbraakschade (deze dekking kan per verzekeraar op een enkel gebied afwijken
   3) WA en Volledig casco (all-risk): Hetzelfde als optie 2 inclusief alle andere schade die plotseling aan het voertuig wordt toegebracht (all-riskverzekering)

 

Bereken uw premie

Bereken

Schade melden

Schade formulier

Alle verzekeringen

Overzicht