VvE's

Brand in uw appartementencomplex? Water-, storm-, of inbraakschade? Conflict met een bedrijf na een onderhoudsbeurt? U moet er waarschijnlijk niet aan denken. Schade voorkomen lukt niet altijd. Verzeker daarom uw Vereniging van Eigenaren (VvE).

Wij helpen u graag een passende oplossing voor uw verzekeringen te vinden. Onderstaand een opsomming van verzekeringen die voor uw VvE wellicht interessant zijn.

Opstalverzekering
Voor een VvE is het raadzaam een opstalverzekering af te sluiten. De opstalverzekering dekt schade aan een opstal, oftewel alle vaste onderdelen van uw woonhuis. Denk dan bijvoorbeeld aan (originele) muren en het dak. Binnen de opstalverzekering is het optioneel glas mee te verzekeren, uw VvE is dan verzekerd voor schade aan buitenglas in ramen en deuren.
De premie van de opstalverzekering wordt gerekend over de herbouwwaarde. Dit zijn de kosten van het opnieuw bouwen van het pand. Het is verstandig om dit te laten taxeren, dan weet u vooraf dat u goed verzekerd bent.

Aansprakelijkheidsverzekering
Naast de opstalverzekering, adviseren wij u ook een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt het aansprakelijkheidsrisico voor schade aan derden. Denk hierbij aan het voorbeeld uit Maastricht in 2003, waar de balkons naar beneden stortte.   
Daarnaast zijn ook de kosten gedekt die voortvloeien uit niet-terechte aanspraken. De betreffende verzekeringsmaatschappij neemt het verweer daartegen geheel voor haar rekening. Doordat verzekeringsmaatschappijen dit uit uw handen nemen, bent u er zeker van dat dit op de juiste effectieve en efficiënte wijze wordt afgehandeld.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
Als bestuurder neemt u beslissingen voor uw VvE. Het kan zijn dat een dergelijke beslissing verkeerd uitpakt en iemand u aansprakelijk stelt voor schade. Zorg dat u niet aansprakelijk bent met uw privévermogen, u vervult uw functie in de meeste gevallen immers vrijwillig. Verzeker u hiertegen middels een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.
Let op: Een individuele rechtsbijstandverzekering geeft in dergelijke gevallen geen dekking.

Rechtsbijstandsverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering is uw VvE verzekert voor juridische hulp. Heeft uw VvE schade door een fout die iemand anders heeft gemaakt? Dan helpen deskundige juristen u om deze schade te verhalen. Let op: Een individuele rechtsbijstandverzekering geeft in dergelijke gevallen geen dekking.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.
 

Bereken uw premie

Bereken

Schade melden

Schade formulier

Alle verzekeringen

Overzicht